2016-11-14

Bra erbjudande i grannstaden

Jag har via en tidigare chef fått ett erbjudande om att komma till den större grannstaden och jobba som skolledare. Tjänsten som jag erbjuds innebär ungefär samma ansvar som jag har idag men lönen ligger på närmare 10 000 kr mer i månaden. Jag har jobbat på min nuvarande skolledartjänst i knappt tre år och trivs mycket bra och är egentligen inte ”klar” med mitt uppdrag. Hur ska jag tänka?

Grattis till det spännande jobberbjudandet. Vi ser att efterfrågan på kompetenta skolledare konstant ökar och allt fler av våra medlemmar erbjuds stora löneökningar i samband med att de byter tjänst. Roligt att höra att du även trivs bra med ditt nuvarande uppdrag. Erbjudandet innebär alltså ett så kallat "angenämt problem" för din del. I detta läge skulle jag rekommendera dig att vara helt ärlig med din nuvarande arbetsgivare. Berätta precis som det är att du fått ett spännande erbjudande som du, främst på grund av det väsentligt höga löneläget, överväger att undersöka vidare. Berätta också att du trivs bra idag och anser att du kan göra fortsatt stor nytta i ditt uppdrag. Ställ sedan en rak fråga om det är möjligt för din nuvarande arbetsgivare att göra något åt din nuvarande lön. Om du har en klok arbetsgivare som värdesätter dig och är modig så räknar han eller hon ut att alternativkostanden för att rekrytera en ny skolledare sannolikt blir högre än att göra någon form av justering på din lön.

Även om din nuvarande arbetsgivare inte kan matcha den nya lönen du erbjuds fullt ut så kanske han/hon kan möta dig en bit på vägen på kort och/eller lång sikt, När du sedan fått mer information om hur läget ser ut så kan du göra en bedömning om vilken väg du ska välja. Krasst sett är det så att det allra bästa sättet att få en bra löneutveckling idag är att byta tjänst. Viss rörlighet inom skolans värld är bra. Men då skolledare byter tjänster för ofta så blir det dålig kontinuitet i verksamheten som påverkar resultaten negativt. En öppen dialog med arbetsgivaren gör att han eller hon ges möjlighet att premiera kunniga skolledare utan att de ska behöva byta jobb innan de är "klara" med sina uppdrag. Lycka till med den väg du än väljer!

PS. Om du överväger att byta arbetsgivare så kontakta gärna oss för rådgivning innan du skriver på ditt nya anställningskontrakt. Kom ihåg att det också finns andra saker att förhandla om förutom lönen!

Fler nyheter

Vilken lön ska jag begära som biträdande rektor?

2016-11-14

Hej Jag jobbar sedan knappt 6 månader tillbaka som förstalärare i Stockholm och tjänar 39 000...

Vilken lön ska jag begära som förskolechef?

2016-11-14

Jag har sökt och gått vidare till slutintervju som förskolechef på en förskola i Örebro. Vad ska...

Ny chef och lönesättning

2016-11-14

Vi har precis fått en ny chef som ska lönesätta mig och mina skolledarkollegor. Då han inte hunni...