2016-11-14

Vilken lön ska jag begära som biträdande rektor?

Hej Jag jobbar sedan knappt 6 månader tillbaka som förstalärare i Stockholm och tjänar 39 000 kr/månad. Jag trivs jättebra med mitt jobb men nu har jag blivit uppmanad att söka jobbet som biträdande rektor i den skolan jag jobbade i för några år sedan. Då mitt mål är att bli grundskolerektor på sikt så är jag mycket lockad av att söka denna tjänst. Nu undrar jag om jag vad jag ska begära i lön om jag kommer vidare i anställningsprocessen?

Vad roligt att du blivit uppmärksammad inför rekryteringen av en biträdande rektor. Då denna roll innebär mer ansvar än det du har i din roll idag så ska du lägga ett löneanspråk som ligger en bra bit över din nuvarande lön. Sveriges Skolledarförbund har tagit fram rekommenderade ingångsvärden som riktlinjer för din lönediskussion. Det rekommenderade ingångsvärdet för biträdande rektorer i Stockholms län ligger idag på 42 000 kr. Ingångsvärdena är baserade på Sveriges Skolledarförbunds unika statistik och den kunskap vi har om markandsläget för skolledare i landet. Du bör dock lägga ditt löneanspråk runt 45 000 kr då du söker från en bra bas och därför har ett bättre förhandlingsläge än om du t ex skulle vara verksam som lärare idag.

För att vi ska kunna ge dig mer skräddarsydd rådgivning rekommenderar jag att du kontaktar vår jour på jour@skolledarna.se alt tel 08- 567 062 00. Vi ger gärna råd även till dig som ännu inte är medlem då vi verkar för att alla skolledare ska gå in på en skälig ingångslön då de blir skolledare. En bra ingångslön är inte bara viktig för dig utan för hela skolledarkollektivet.
Besök också gärna Saco Lönesök.

Fler nyheter

Vilken lön ska jag begära som biträdande rektor?

2016-11-14

Hej Jag jobbar sedan knappt 6 månader tillbaka som förstalärare i Stockholm och tjänar 39 000...

Vilken lön ska jag begära som förskolechef?

2016-11-14

Jag har sökt och gått vidare till slutintervju som förskolechef på en förskola i Örebro. Vad ska...

Ny chef och lönesättning

2016-11-14

Vi har precis fått en ny chef som ska lönesätta mig och mina skolledarkollegor. Då han inte hunni...