2016-11-14

Vilken lön ska jag begära som förskolechef?

Jag har sökt och gått vidare till slutintervju som förskolechef på en förskola i Örebro. Vad ska jag begära i lön? Jag jobbar idag som lärare på en skola i samma stad.

Vad roligt att du kommit så långt i anställningsprocessen. För att vi ska kunna ge dig en så bra lönerådgivning som möjligt så skulle vi behöva veta lite mer om den tjänst du sökt och dina tidigare erfarenheter. Kontakta vår jour via telefon 08-567 062 00 eller e-post jour@skolledarna.se för att boka en tid för lönerådgivning. Vi ger gärna råd även till dig som ännu inte är medlem då vi verkar för att alla skolledare ska gå in på en skälig ingångslön då de blir skolledare. En bra ingångslön är inte bara viktig för dig utan för hela skolledarkollektivet.

Generellt kan vi säga att den första skolledarlönen betyder mycket för din fortsatta löneutveckling och det är därför viktigt att du förbereder ditt löneanspråk väl. Vi vet av erfarenhet att det är svårt att rätta till en låg ingångslön senare i revisionen. Därför är det viktigt att komma in rätt. Sveriges Skolledarförbund har tagit fram rekommenderade ingångsvärden som riktlinjer för din lönediskussion. För förskolechefer utanför Stockholms län är det rekommenderade ingångsvärdet 38 000 kr/månad för 2014. För förskolechefer i Stockholms län ligger det rekommenderade ingångsvärdet på 40 000 kr/månad. Ingångsvärdena är baserade på Sveriges Skolledarförbunds unika statistik och den kunskap vi har om marknadsläget för skolledare i landet.

Fler nyheter

Vilken lön ska jag begära som biträdande rektor?

2016-11-14

Hej Jag jobbar sedan knappt 6 månader tillbaka som förstalärare i Stockholm och tjänar 39 000...

Vilken lön ska jag begära som förskolechef?

2016-11-14

Jag har sökt och gått vidare till slutintervju som förskolechef på en förskola i Örebro. Vad ska...

Ny chef och lönesättning

2016-11-14

Vi har precis fått en ny chef som ska lönesätta mig och mina skolledarkollegor. Då han inte hunni...