Inkomstförsäkring

Man vet aldrig vad som händer på arbetsfronten. Varsel, uppsägningar och arbetslöshet är tyvärr naturliga inslag i arbetslivet. Med en ordentlig inkomstförsäkring behöver du inte oroa dig. Den stora fördelen är att om du blir ofrivilligt arbetslös så får du ett bra tillskott utöver arbetslöshetskassan.

Fakta

  • Du måste vara ofrivilligt arbetslös.
  • Inkomstförsäkringen ersätter skillnaden mellan arbetslöshetskassans tak och upp till 80 % av verklig lön på maximalt 100 000 kronor i månaden.
  • Försäkringen omfattar 150 dagar efter gällande karens för a-kassan.
  • För att få ersättning måste du, utan uppehåll, ha varit medlem i Sveriges Skolledarförbund och a-kassan i minst tolv månader innan du blir arbetslös. Om du byter från ett annat förbund som också har inkomstförsäkring och där varit medlem minst tolv månader får du räkna den tiden.
  • Medlemskap i a-kassan är en förutsättning för att försäkringen ska gälla.
  • Du får inte vara äldre än 62 år när du blir medlem i Sveriges Skolledarförbund. Om du är äldre kan du ta med dig din kvalifikationstid från tidigare förbund om du där haft en inkomstförsäkring.

Frivillig inkomstförsäkring

För att du ska kunna känna dig extra trygg har Sveriges Skolledarförbund tillsammans med If tagit fram ett komplement till din befintliga inkomstförsäkring – Frivillig Inkomstförsäkring. Det frivilliga tillägget ger dig möjlighet till 50 extra ersättningsdagar om du skulle bli arbetslös.

Frivillig Inkomstförsäkring gäller tills du fyller 65 år.

För mer information eller för att utnyttja din inkomstförsäkring, besök www.if.se/skolledarna eller kontakta If på telefon 0770-77 00 79. Berätta att inkomstförsäkringen gäller för försäkringstagare med gruppförsäkring via Sveriges Skolledarförbund. Du kan också skicka ett mejl till skolledarna@if.se.