Utträde ur Sveriges Skolledarförbund

Vi hoppas att du är nöjd med ditt medlemskap i Sveriges Skolledarförbund och alla förmåner som ingår. Om du trots detta har funderat på att begära utträde vill vi bara passa på att påminna dig om vad du går miste om när du går ur Sveriges Skolledarförbund.

1. Din inkomstförsäkring upphör
Inkomstförsäkringen ingår i din medlemsavgift om du är yrkesverksam medlem. 

2. Eventuella övriga försäkringsförmåner upphör
Om du har tecknat någon rabatterad försäkring genom oss hos If kommer denna rabatt att tas bort. Kontrollera att du inte blir oförsäkrad.

3. Ingen förhandlingshjälp
Du kommer inte längre att ha tillgång till vår individuella förhandlingshjälp som bl a omfattar lönerådgivning, hjälp och råd vid anställning, förhandlingshjälp vid uppsägning eller omplacering mm. Om du efter utträdet behöver förhandlingshjälp och vill återinträda som medlem har du ingen rätt att erhålla förhandlingshjälp för problem som inträffat innan tidpunkten för inträdet. En jurist på stan kostar ungefär lika mycket i timmen som en årsavgift till Sveriges Skolledarförbund.

4. Du förlorar tillgången till Sveriges bästa lönestatistik
På vår hemsida kan du som är medlem komma åt lönestatistikuppgifter för skolledare och andra akademiker som överträffar annan lönestatistik. På så sätt kan du få argument inför din löneförhandling.

5. Din gratisprenumeration på tidningen Skolledaren upphör
Om du även fortsättningsvis vill följa nyhetsbevakningen som är relevant för din yrkeskår kostar en prenumeration på tidningen Skolledaren 600 kr/år.

Blir du pensionär?

Som pensionär kan du stå kvar som medlem om du så önskar. Då behåller du dina förmånliga försäkringar fram till du fyller 85 år. Som pensionärsmedlem betalar du 480 kr/år. Logga in till Min sida och använd kontaktformuläret där för att informera oss, eller kontakta Medlemsregistret, medlemsregistret@skolledarna.se

Utträdesanmälan

Beviljat utträde

Utträde sker vid närmast följande månadsskifte.

Är du medlem i a-kassan?

Om du också vill lämna Akademikernas a-kassa, tänk på att du då måste begära utträde ur a-kassan separat. Mer information finns på www.aea.se