2012-10-25

Fråga om vägen till Sveriges viktigaste chefsjobb

- Sveriges Skolledarförbund hjälper dig som vill bli skolledare att få en bra start i yrket. Jag vill bjuda in alla som har skolledarambitioner att lyssna till vårt löneseminarium och besöka vår monter på Skolforum, säger Matz Nilsson, ordförande i Sveriges Skolledarförbund.

Sveriges framtid skapas i skolan. Vi har alla någon relation till den och det är få som inte är beredda att skriva under på att skolan är en av landets viktigaste institutioner. Att få leda en sådan verksamhet är en förmån men också en utmaning. Kraven är, med all rätt, höga. Men skolledare ska också ha lön och anställningsvillkor som motsvarar det stora ansvar och komplexa uppdrag som skolledare har.

Sveriges Skolledarförbund har skolledarrollen i fokus och erbjuder medlemmarna professionellt stöd i yrkesrollen och i anställningen. Även de som är intresserade av att bli skolledare har stor nytta av att kontakta förbundet. Vi bistår gärna med karriärvägledning och information om utbildningsvägar samt stöd inför lönesamtal eller med att granska villkor i ett anställningskontrakt.

- Sveriges viktigaste chefer ska ha bra villkor och förutsättningar för att kunna utföra sitt uppdrag på bästa sätt. Det gäller inte minst de som är på väg in i yrket. Ta chansen och rusta dig inför din skolledarkarriär genom att ställa frågor till oss, säger Matz Nilsson.

I vår monter träffar du erfarna skolledare och ombudsmän som är specialiserade på skolledarfrågor. Såväl medlemmar som allmänt nyfikna är mycket välkomna förbi för en pratstund. Missa inte heller vårt löneseminarium "Så förhandlar du din skolledarlön framgångsrikt - Råd och tips inför din nästa löneförhandling" på onsdag 31/10 kl. 10.30 – 12.00 i Konferensrum K12 på Älvsjömässan.

Sveriges Skolledarförbund hjälper dig att vässa argumenten inför ett jobbyte, det årliga lönesamtalet eller andra bra tillfällen att förhandla din lön.

Medverkar gör förbundsordförande Matz Nilsson och kanslichef Maria Andrén Bergström.

Skolforum är Nordens största utbildningsmässa och mötesplats för lärare och skolledare. Bakom Skolforum står och Sveriges Skolledarförbund, Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Svenska Läromedel.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för denna sida ännu.

Medlem? Logga in för att kommentera.
Fler nyheter

Karriärvägar

2012-11-27

Remissvar Karriärvägar m.m. i fråga om lärare i skolväsendet (U2012/4904/S)

Fråga om vägen till Sveriges viktigaste chefsjobb

2012-10-25

- Sveriges Skolledarförbund hjälper dig som vill bli skolledare att få en bra start i yrket. Jag...

Förslag stärker gömda barns rätt till skolgång

2012-10-24

- Det är utmärkt att regeringen tydliggör att rektorers och skolors uppgift är att arbeta för bar...