2014-03-24

Nordiska Skolledarkongressen samlar rekordmånga

Ett rekordstort antal skolledare från hela Sverige samlas under två dagar på Nordiska skolledarkongressen på Svenska Mässan i Göteborg.

- Det är mycket glädjande att vi kan samla så många av Sveriges viktigaste chefer, skolledarna, säger Sveriges Skolledarförbunds förbundsordförande Matz Nilsson. Skolan står i politikens mittpunkt och vi glada för att fler och fler ser betydelsen av skolledare, förskolechefer och rektorer, för barns utveckling och elevers resultat.

- Med förskolechefer och rektorer som kan utöva sitt pedagogiska ledarskap, kommer resultaten förbättras, det är vi helt övertygade om, säger Matz Nilsson.
Utbildningsminister Jan Björklund medverkar liksom en av Sveriges mest framgångsrika chefer, Percy Barnevik, som ska tala om ledarskap och hur skolan kan ta lärdom av andra områden i samhället. Tue Halgreen från OECD kommer att tala om de nordiska ländernas resultat – både ris och ros, i den senaste Pisa-mätningen.

Digitaliseringen av skolan är ett stort område, finns det till exempel något att lära för skolan om hur framgångsrika spelkonstruktörer resonerar? Och vad händer när paddan kommer till förskolan?

Mer information och ev intervjuer
Matz Nilsson, 0703-32 53 99.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för denna sida ännu.

Medlem? Logga in för att kommentera.
Fler nyheter

Sveriges skolledare om hållbarheten i dagens styrkedja

2014-12-27

- För första gången säger nu landets skolledare att de inte längre tror på det decentraliserade...

Avtal öppnar dörren till välfärden för studenter!

2014-12-18

Sveriges Kommuner och Landsting, OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet och AkademikerAll...

Viktigt att inte tappa fokus

2014-12-04

- Skolan behöver stabila förutsättningar för att kunna fokusera på sitt inre förbättringsarbete....