2014-10-03

Bra besked till skolledarna i regeringsförklaringen

Matz Nilsson kommenterar dagens regeringsförklaring

- Statsministern tog upp skolledarnas viktiga arbete som pedagogiska ledare i regeringsförklaringen. Det var första gången och mycket glädjande, kommenterar Sveriges Skolledarförbunds förbundsordförande Matz Nilsson dagens regeringsförklaring.

- Sveriges skolledare ser fram emot att uppdraget som pedagogisk ledare får ta större plats i vardagen. Vi kommer att följa den nya regeringens reformer på området med stort intresse. Vi ser också fram emot fortsatta insatser för ett stärkt läraryrke. Sveriges Skolledarförbund har under valrörelsen fått tydliga löften om att satsningarna på ökade löner i sektorn även ska komma skolledarna till del. Nu förväntar vi oss att löftena ska realiseras.

- Att regeringen vill införa en läsa-skriva-räkna garanti är en stor framgång för Sveriges Skolledarförbund. Vi har länge drivit den frågan och ser den som en betydande förstärkning av skolans uppdrag, säger Matz Nilsson.

- Jag välkomnar också Gustav Fridolin som utbildningsminister. Vi har haft ett bra samarbete kring frågor som är viktiga för landets skolledare och jag ser fram emot en fortsättning.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för denna sida ännu.

Medlem? Logga in för att kommentera.
Fler nyheter

Sveriges skolledare om hållbarheten i dagens styrkedja

2014-12-27

- För första gången säger nu landets skolledare att de inte längre tror på det decentraliserade...

Avtal öppnar dörren till välfärden för studenter!

2014-12-18

Sveriges Kommuner och Landsting, OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet och AkademikerAll...

Viktigt att inte tappa fokus

2014-12-04

- Skolan behöver stabila förutsättningar för att kunna fokusera på sitt inre förbättringsarbete....