2014-03-25

Vi diskuterar gärna rektorsrollen med regeringen

- Det är glädjande att regeringen satsar på allvar på ett ordentligt rektorslyft. Vi har mycket erfarenhet bland våra medlemmar när bland annat när det gäller rektorsutbildningen och hur skolledarens inre organisation fungerar.

Sveriges skolledarförbund och dess ordförande Matz Nilsson ser fram emot överläggningarna med regeringen som utbildningsminister Jan Björklund har bjudit in förbundet till.

När Nordiska skolledarkongressen inleddes på tisdagsförmiddagen i Göteborg, blev Sveriges Skolledarförbund inbjuden till överläggningar med regeringen om hur ett nytt rektorslyft ska se ut.

Utbildningsminister jan Björklund inledde kongressen med att tala om lärare, lågstadiet och mål- och resultatstyrning. Men han bjöd också in Sveriges Skolledarförbund att samtala om fyra punkter för skolledarena: rekrytering och utbildning för rektorer- ska de till exempel få en legitimation, rektorsutbildningen, skolledarnas inre organisation och trycket på skolledarna, inte bara från föräldrar och media, utan också från den politiska nivån.

- Det är bra att vi nu får vara med i en dialog med regeringen om behörigheten, inriktningen av kompetensutvecklingen och det nationella uppdraget, säger Matz Nilsson.

För kommentarer: Matz Nilsson 0703-325399.

Kommentarer

Eva Kullgren  •  2014-04-02  •  15:10

Är gärna med och diskuterar detta med regeringen och andra. Skolan behöver förändringsbenägna ledare med mod och stadig grund.

Medlem? Logga in för att kommentera.
Fler nyheter

Sveriges skolledare om hållbarheten i dagens styrkedja

2014-12-27

- För första gången säger nu landets skolledare att de inte längre tror på det decentraliserade...

Avtal öppnar dörren till välfärden för studenter!

2014-12-18

Sveriges Kommuner och Landsting, OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet och AkademikerAll...

Viktigt att inte tappa fokus

2014-12-04

- Skolan behöver stabila förutsättningar för att kunna fokusera på sitt inre förbättringsarbete....