2015-09-02

Skolledarnas dag

För tredje året i rad firas Skolledarnas dag den 3 september. Responsen på dagen har blivit större för varje år och firandet är på god väg att bli en viktig tradition för förbundet och Sveriges alla skolledare.

I år samlar Sveriges Skolledarförbund skolledare runtom i Sverige under kampanjmottot "Vi samlar alla skolledare – Sveriges viktigaste chefer" Årets läsårskampanj som härmed inleds vill lyfta den accelererande rekryteringskrisen för skolledare. Vi tar därför tillfället i akt att i och med Skolledarnas dag uppvakta våra politiker nationellt och lokalt med en "öppen inbjudan" att diskutera strategisk kompetensförsörjning med Sveriges Skolledarförbund.

Aldrig tidigare har skolledarna varit så i fokus som nu. I kölvattnen på en lärarkris i förskola och skola, väntar en utmaning för landets huvudmän – brist på erfarna och kompetenta skolledare.

Regeringen vill lönesatsa men lämnar skolledarna utanför. Sveriges Skolledarförbunds förbundsordförande Matz Nilsson lämnade förhandlingarna med utbildningsdepartementet när det stod klart.

- Risken för en hotande ledarbrist kommer att förstärkas om det inte lönar sig att ta på sig uppdraget som skolledare. Det är ett fantastiskt jobb, men kräver en stor arbetsinsats, säger Matz Nilsson. Lönerna för skolledarna måste höjas!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för denna sida ännu.

Medlem? Logga in för att kommentera.
Fler nyheter

Delrapport från Skolkommissionen försenad

2015-12-22

Skolkommissionen skulle ha redovisat en första delrapport till regeringen i januari. Men...

Statsbidrag för höjda löner till lärare och vissa andra personalkategorier

2015-12-17

Remissvar på Utbildningsutskottets promemoria rörande förslaget till reglering av statsbidraget f...

Lätt för okända att ta in sig på skolor

2015-12-15

Enligt en undersökning som SvT gjort visar att det är oroväckande lätt att ta sig in på skolor. E...