2017-02-09

Upplands Väsby får tårtan

John Gustafsson, rektor på Väsby Gymnasium och utbildningsnämndens ordförande Lars Valtersson (MP) tog emot tårtan tillsammans med verksamhetschef Synnöve Fridén och Maria Tuvesson (MP). Foto: Magnus Hartman.

Satsning på biträdande rektorer, en bra löneprocess och en genomsnittlig löneökning på 9,2 procent 2016 - det ger Upplands Väsby årets skolledartårta.

Årets skolledartårtaIgår torsdag fick ordförande i barn och utbildningsnämnden, Lars Valtersson , MP, ta emot tårtan.

- Skolledarna är strategiskt viktiga för att utveckla vår skola. Och vi har höga ambitioner för vår skola och vi vill prioritera det pedagogiska ledarskapet, säger Lars Valtersson.

Det är tredje året som Sveriges Skolledarförbund delar ut skolledartårtan till den huvudman som har haft den bästa löneutvecklingen för sina skolledare. Det ska finnas ett visst antal skolledare, det ska gå att jämföra identiska individer mellan åren och löneprocessen ska vara bra. Det vill säga att den fungerar väl; förberedelser, genomförande med samtal med bra innehåll och bra efterarbete.

En glad ordförande för skolledarna i Upplands Väsby, John Gustafsson var med när tårtan delades ut. En stor överraskning för Väsby gymnasiums rektor. Nu hoppas han att den goda utvecklingen fortsätter även nästa år.

Synnöve Fridén, verksamhetschef för förskolan till gymnasiet sedan ett år, ser att satsningen på skolledare gör att det finns ett bra intresse för kommunens skolledartjänster. Men poängterar att det inte bara är lönen som är viktig för skolledarna, en bra arbetsmiljö är viktig att kunna erbjuda också.

- Och en möjlighet att få växa i sin roll som skolledare.

I fjol fick Östersund tårtan och första mottagare var Motala kommun.

Fler nyheter

Stora besparingar hotar gymnasieskolor i Stockholm

2017-12-14

Två av fyra gymnasiechefer i Stockholms stad har nyligen sagt upp sig. Det här hör samman med sto...

Ett styrkebesked från skolan

2017-12-05

Matz Nilsson kommenterar de avsevärt förbättrade resultaten i PIRLS, som mäter svenska...

Lyssna på skolledarna

2017-12-04

Att leda förskola och skola är kanske de viktigaste och finaste ledaruppdragen vi har, skriver Ma...