2018-04-16

I Nybro ökar skolledarlönerna mest

I fjol ökade lönerna för skolledarna i Nybro med i genomsnitt 13,5 procent. Bäst i Sverige. Idag delar därför Sveriges Skolledarförbund ut årets skolledartårta till kommunen.

- Det är viktigt att lyfta fram goda exempel, som Nybro, och visa att man satsar på sina skolledare, säger Matz Nilsson, som delade ut tårtan idag. Kommunerna måste visa att ledarskapet i förskola och skola är viktigt och avgörande. Särskilt nu när staten inte omfattar skolledarna i sin lönesatsning.

Medlemmarna i Sveriges Skolledarförbund i Nybro fick en genomsnittlig löneökning på 13,5 procent, mer än dubbelt så mycket som genomsnittet i Sverige, 5,2 procent. Viktigt också är att löneprocessen i kommunen är bra, något som skett i Nybro.

- Ja, det vill jag verkligen understryka, säger Gunilla Pettersson, ordförande för skolledarna i Nybro. Vi har pekat på vår konkurrensutsatta position, mellan två större kommuner, och fått gehör.

Det är fjärde gången tårtan delas ut. Motala, Östersund och Upplands Väsby är tidigare vinnare.

Tårtan tas emot av lokalavdelningens ordförande Gunilla Pettersson och skolchef Yvonne Strandh, längst fram med förbundsordförande Matz NIlsson. Längre bak står Patrik Åberg, Nybro kommun och skolledarna Daniel Hjertqvist, Ewa Blom och Susanne Carlsson.

Fler nyheter

Komvux ger en andra chans

2018-12-17

Sveriges Skolledarförbund har svarat på förslagen i En andra och en annan chans - ett komvux i...

Stöd till unga som varken arbetar eller studerar

2018-12-17

Sveriges Skolledarförbund svarar på betänkandet Vårt gemensamma ansvar – för unga som varken...

Fredrikshovs slotts skola i Stockholm och Nyköping Strand Utbildningscentrum tilldelas Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2018

2018-12-06

Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola lyfter fram förebilder för andra skolor att inspireras och lära...