2020-11-24

Huddingerektor får Stora Skolledarpriset

Pristagaren Semira Vikström med barn från Visättraskolan i Huddinge Foto Magnus Hartman. Pristagaren Semira Vikström med barn från Visättraskolan i Huddinge Foto Magnus Hartman.
Pristagaren Semira Vikström med barn från Visättraskolan i Huddinge Foto Magnus Hartman.

Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge är årets pristagare av Stora Skolledarpriset. Det delades ut på tisdagen på Nordiska Skolledarkongressen.

Semira Vikström får priset för att hon enligt juryn "har genom ett närmast outtröttligt engagemang och systematiskt angreppsätt visat att det går att bygga starka och robusta verksamheter i områden med socioekonomiska utmaningar."

Prissumman är på 100 000 kronor och delades virtuellt ut av Ebba Kock och Jennie Gustafsson, representanter för landets elever.

- Det är med stolthet och glädje att vi med Sveriges största pris för skolledare, kan uppmärksamma den enormt viktiga insats som landets skolledare gör. Något som vi inte minst har fått bevis på under det här året.

- Det är fantastiskt roligt att vi nu kan dela ut årets pris, och att vi tillsammans med Svenska Mässan nu genomför Nordiska Skolledarkongressen, säger förbundsordförande Matz Nilsson.

I juryn för priset ingår Per-Arne Andersson, Sveriges Kommuner och regioner, ordförande för juryn, Ebba Kock, Sveriges Elevkårer, Jennie Gustafsson, Sveriges Elevråd-Svea, Åsa Fahlén Lärarnas Riksförbund, Ulla Hamilton, Friskolornas Riksförbund, Sigrid Ekblad, Studentlitteratur och Matz Nilsson, Sveriges Skolledarförbund.

De två andra finalisterna, Jonas Frankel, rektor Sundsgymnasiet, Vellinge och Helena Öhman, Töreskolan, Kalix fick varsitt hedersomnämnande.

Fler nyheter

En julhälsning till alla ovärderliga skolledare

2020-12-18

Kära medlemmar! 2020 slog pandemin sitt järngrepp kring världen och vårt land - ett år vi aldrig...

Svårt förstå SKRs motstånd till förstatligande

2020-12-17

Vårt huvudargument för ett statligt ansvar för finansieringen av skolan är att de som formulerar...

Bra att positiv trend bekräftas av TIMSS 19

2020-12-08

Resultaten i TIMSS 19 visar att den positiva trenden bekräftas men det är samtidigt mycket oroand...