Fira Pride med Saco

Saco deltar i Pride för att visa att vi stöder hbtq-personers rättigheter. Saco står för att kunskap och kompetens ska löna sig, oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning eller identitet.

I år är det dessutom EuroPride, vilket bland annat innebär att även Göteborg kommer att ha en stor Pridefestival. För Sacokansliets del kommer man att koncentrera arbetet till Stockholm, men kommer också på olika sätt stödja lokala initiativ på andra orter.

  • 1-4 augusti är alla varmt välkomna till Sacotältet i Pride Park i Stockholm. Tältet har vi som tidigare år tillsammans med några av Sacoförbunden och i år har även Akademikernas a-kassa anslutit sig.
  • 4 augusti deltar vi i Prideparaden i Stockholm. Här hoppas vi på stor uppslutning bland förbundens anställda, medlemmar och förtroendevalda! Mer information finns i Facebook-eventet. Gå gärna med i eventet och bjud in dina Facebook-vänner som du tror kan vara intresserade av att gå med oss!
  • 14-19 augusti deltar Göran Arrius i Pridefestivalen i Göteborg. På fackens dag den 16 augusti medverkar Göran Arrius på ett seminarium. För Sacos medverkan i Pride i Göteborg finns två olika Facebook-event, ett för Fackens dag och ett för Prideparaden i Göteborg.