Chefsförhandlare/rådgivare

Sveriges Skolledarförbund är ett starkt fack- och professionsförbund inom Saco. Förbundet samlar Sveriges viktigaste chefer - skolledarna. Vi växer och söker nu ytterligare en chefsförhandlare/rådgivare till vårt centrala kansli i Stockholm.

Vi söker dig som:

  • Är en erfaren förhandlare med gedigen erfarenhet av arbetsrätt.
  • Har lång erfarenhet av förhandlingar i komplexa individärenden och erfarenhet från centrala kollektivavtalsförhandlingar.
  • Är van vid att utbilda och coacha inom arbetsrätt och arbetsmiljö samt ge råd och stöd till medlemmar i olika ärenden.
  • Har förmåga att via en professionell rådgivning verka för att våra medlemmar får bra anställningsvillkor.
  • Har erfarenhet av att företräda chefer på olika nivåer.
  • Tillsammans med dina kolleger vill fortsätta att utveckla förbundets förhandlingsverksamhet.
  • Är beredd att ta ansvar för och utveckla något av förbundets avtalsområden.
  • Tillsammans med övriga förhandlare på kansliet bidrar till en kontinuerlig kompetensutveckling av förbundets förtroendevalda.
  • Är lösningsorienterad, navigerar lätt och gärna i komplex information och har vana att uttrycka dig i tal och skrift.

Du kommer till förbundet i en mycket spännande tid. Svensk förskola och skola står inför stora utmaningar. Våra medlemmar har en avgörande roll för barns utveckling i förskolan och elevers resultat i skolan.

Vårt förbunds roll är att ge Sveriges skolledare stöd och råd av hög kvalitet för att de ska kunna fullfölja sitt viktiga uppdrag. Våra chefsförhandlare/rådgivares roll är att ge medlemmarna ett företrädarskap av högsta kvalitet. Som chefsförhandlare/rådgivare blir du en del av ett framgångsrikt kansli som också har täta samarbeten med kollegor på andra fackförbund. Sveriges Skolledarförbund har sedan många år tillbaka ett samarbete med Sveriges Ingenjörers förbundsjurister som bland annat sköter förbundets rättsprocesser.

Vårt kansli ligger i nyrenoverade lokaler på Vasagatan 48 i Stockholm.

Tjänsten som chefsförhandlare/rådgivare är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten kommer att tillsättas under januari 2021 (sista ansökningsdag är den 31 oktober), men redan nu välkomnar vi ditt intresse! Vi kommer att göra ett löpande urval eftersom vi är angelägna om att vår nya kollega snart ska vara på plats!

För mer information om tjänsten:

Kanslichef Maria Andrén Bergström tel. 0706-74 62 07
Personalföreningen Monika Elowson tel. 0709-67 62 06

Ansökan skickas till:
maria.bergstrom@skolledarna.se