2017-10-26

Vad tjänar andra chefer i kommunen?

Jag har precis svarat på löneenkäten och då slår det mig att jag hört att tekniska chefer tjänar bättre än vi skolledare. Finns det något sätt att få fram lönestatistik på detta?

Varmt tack för att du bidrar till att vår lönestatistik håller hög kvalitet genom att besvara löneenkäten!

Javisst, går det att få fram statistik på vad andra chefer tjänar.

Ett utmärkt sätt att hitta statistik över chefers löner, till exempel tekniska chefer i kommunerna, är Saco Lönesök, ett verktyg du som medlem redan har tillgång till. Där finns inte bara skolledarlöner som vårt förbund samlar in, utan även andra Sacoförbunds lönestatistik.

Det enklaste sättet att hitta statistik över tekniska chefslöner är att titta på den gemensamma chefslönestatistiken från Sacoförbundens löneenkäter. Den ligger under fliken Chefslöner i Saco Lönesök.

Du kan också hitta statistik över andra kommunala chefslöner under fliken Löner från arbetsgivare. Därutöver finns också lönestatistik från arbetsgivare i kommuner, stat och landsting för alla akademiker.

Allt fler medlemmar gör som du och jämför skolledarnas löner med andra chefers löner för att skaffa sig en bra bild av löneläget innan det är dags för det egna lönesamtalet.

Vill du diskutera vilket löneanspråk du bör ha (var inte för modest!) - kontakta gärna vår arbetsrättsliga jour så hjälper vi dig: jour@skolledarna.se

Fler nyheter

Förbundets sommarstöd

2022-06-16

Hej! Min fråga är mycket akut! Precis vid skolavslutningen fick jag ett fantastiskt fint...

Ersättning under semestern

2022-06-09

Kan jag begära en särskild ersättning för att ha ”bakjour” i sommar? Min arbetsgivare vill att ja...

Jobba nära pensionsåldern

2022-06-02

Vill gärna fortsätta jobba, även om jag snart uppnår den vanliga pensionsåldern. Vad ska jag tänk...