2016-02-05

Löneanspråk på nytt jobb

Jag har sökt nytt jobb och ska lämna löneanspråk. Vad ska jag begära i lön?

För det första rekommenderar vi att du läser förbundets broschyr Du och din lön 2016. Den kommer också i tryckt form tillsammans med skolledaren nr 2. I den får du råd om hur du förhandlar din lön och tillgång till intressant statistik om löneläget 2015 och mycket mera. Statistiken är sammanställd utifrån medlemmarnas svar på förbundets årliga löneenkät och svarsfrekvensen var nästan 80 procent.

Medlemmar i Sveriges Skolledarförbund har också tillgång till mer detaljerad statistik på Saco Lönesök. Här kan du söka specifik lönestatistik bland annat om din befattning, skolform i ditt län och kommun.

Vi råder dig också att gärna ta kontakt med våra duktiga lokala fackliga företrädare, som har god kännedom om de lokala förhållandena hos arbetsgivaren. Du kan hitta dem på Dina sidor förutsatt att du är inloggad.

Glöm inte möjligheten till lönerådgivning och granskning av ditt nya anställningsavtal (innan du skriver på!). Kontakta vår arbetsrättsliga jour för lönerådgivningen och granskningen av anställningsavtal. jour[at]skolledarna.se och 08 567 06 200.

Lycka till!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för denna sida ännu.

Medlem? Logga in för att kommentera.
Fler nyheter

Behöver jag vara tillgänglig under semestern?

2019-06-28

Sommar och semester snart här – men hur mycket behöver jag vara tillgänglig under min ledighet...

Är det förmånligt att löneväxla?

2019-04-12

Jag tycker det pratas mycket om löneväxling till pension och har funderat på att göra det själv m...

Övernattning i tjänsten

2019-03-15

Min chef planerar en tvådagarskonferens med övernattning om några veckor. Nu undrar jag om jag...