2016-03-18

Sammanhängande semester

Jag vill ha fyra veckors sammanhängande ledighet i sommar. Nu säger min arbetsgivare att jag har rätt till fyra veckors semester i sommar men inte sammanhängande - stämmer verkligen det?

Nej, det stämmer inte. Det framgår av semesterlagen § 12 att du har rätt till en semesterperiod om fyra veckor någon gång under de tre sommarmånaderna juni-augusti. Du kan däremot inte själv bestämma när under de tre sommarmånaderna som din semester ska ligga. Kommer ni inte överens om när ledigheten ska förläggas, är det arbetsgivaren som beslutar om det inte avtalats något annat till exempel i ett lokalt kollektivavtal.

I det kommunala kollektivavtalet har arbetsgivaren rätt att förlägga sommarsemestern även under maj och september efter primärförhandling med berörd facklig organisation. Anställda som då får sin semester förlagd till maj eller september får kompensation enligt kollektivavtalet med en till två extra betalda semesterdagar.

Om du och din arbetsgivare är överens om det, går det naturligtvis bra att du tar mindre än fyra veckor under sommarmånaderna eller att du delar upp semestern i två eller flera perioder.

Och tänk på att när du har semester, att du verkligen får det. Se till att någon är din ställföreträdande rektor när du är borta. Undvik att öppna dina jobbmejl – det är mycket viktigt att du får en ordentlig vila.

Fler nyheter

Behöver jag vara tillgänglig under semestern?

2019-06-28

Sommar och semester snart här – men hur mycket behöver jag vara tillgänglig under min ledighet...

Är det förmånligt att löneväxla?

2019-04-12

Jag tycker det pratas mycket om löneväxling till pension och har funderat på att göra det själv m...

Övernattning i tjänsten

2019-03-15

Min chef planerar en tvådagarskonferens med övernattning om några veckor. Nu undrar jag om jag...