2018-04-06

Vad gäller för min inkomstförsäkring?

Jag har efter många år som skolledare för en mindre fristående gymnasieskola, tackat ja till en tjänst som rektor för ett stort gymnasium i en stor svensk stad. Hela familjen ska flytta med, vi har just köpt hus. Men jag vill gärna ha lite mer information om förbundets inkomstförsäkring. Om jag mot förmodan skulle bli arbetslös.

Skolledare har en utsatt position och situationer kan uppstå då man måste lämna sin tjänst. Som medlem i Sveriges Skolledarförbund har du genom ditt medlemskap en inkomstförsäkring som ger dig ekonomisk trygghet om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. Du måste vara med i en a-kassa för att inkomstförsäkringen ska kunna betalas ut.

Inkomstförsäkringen kan betala ut en ersättning utöver a-kassan, i upp till 150 dagar. Inkomsttaket höjdes den 1 april i år till 100 000 kronor per månad. Det innebär att du kan få 80 procent av den lönen, inräknat a-kassan.

För att du ska kunna känna dig extra trygg har Sveriges Skolledarförbund tillsammans med If tagit fram ett komplement till inkomstförsäkringen, Frivillig inkomstförsäkring. Det frivilliga tillägget ger dig möjlighet till 50 extra ersättningsdagar om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. Du får dock själv stå för försäkringskostnaden. Den frivilliga inkomstförsäkringen gäller tills du fyller 65 år.

Fler nyheter

Kan jag få hjälp med ett samboavtal?

2020-12-03

Jag har en fråga om juridisk rådgivning. Vet inte om förbundet kan hjälpa mig med det, det handla...

Vad kan jag göra för att få ett ansvarsavstånd i nivå med mitt uppdrag?

2020-11-06

Jag har skrivit på för rektorslönelyft – bra och viktigt initiativ! - och undrar nu vad jag själv...

Hur får jag överblick över min tjänstepension?

2020-09-25

Jag skulle vilja ha bättre överblick på min tjänstepension och skulle även behöva pensionsrådgivn...