2017-10-26

Vad tjänar andra chefer i kommunen?

Jag har precis svarat på löneenkäten och då slår det mig att jag hört att tekniska chefer tjänar bättre än vi skolledare. Finns det något sätt att få fram lönestatistik på detta?

Varmt tack för att du bidrar till att vår lönestatistik håller hög kvalitet genom att besvara löneenkäten!

Javisst, går det att få fram statistik på vad andra chefer tjänar.

Ett utmärkt sätt att hitta statistik över chefers löner, till exempel tekniska chefer i kommunerna, är Saco Lönesök, ett verktyg du som medlem redan har tillgång till. Där finns inte bara skolledarlöner som vårt förbund samlar in, utan även andra Sacoförbunds lönestatistik.

Det enklaste sättet att hitta statistik över tekniska chefslöner är att titta på den gemensamma chefslönestatistiken från Sacoförbundens löneenkäter. Den ligger under fliken Chefslöner i Saco Lönesök.

Du kan också hitta statistik över andra kommunala chefslöner under fliken Löner från arbetsgivare. Därutöver finns också lönestatistik från arbetsgivare i kommuner, stat och landsting för alla akademiker.

Allt fler medlemmar gör som du och jämför skolledarnas löner med andra chefers löner för att skaffa sig en bra bild av löneläget innan det är dags för det egna lönesamtalet.

Vill du diskutera vilket löneanspråk du bör ha (var inte för modest!) - kontakta gärna vår arbetsrättsliga jour så hjälper vi dig: jour@skolledarna.se

Fler nyheter

Vad menas med bisyssla?

2019-09-26

Hej jouren! För några år sedan när jag började på mitt nuvarande jobb fick jag en blankett från...

Behöver jag vara tillgänglig under semestern?

2019-06-28

Sommar och semester snart här – men hur mycket behöver jag vara tillgänglig under min ledighet...

Är det förmånligt att löneväxla?

2019-04-12

Jag tycker det pratas mycket om löneväxling till pension och har funderat på att göra det själv m...