2017-10-26

Vad tjänar andra chefer i kommunen?

Jag har precis svarat på löneenkäten och då slår det mig att jag hört att tekniska chefer tjänar bättre än vi skolledare. Finns det något sätt att få fram lönestatistik på detta?

Varmt tack för att du bidrar till att vår lönestatistik håller hög kvalitet genom att besvara löneenkäten!

Javisst, går det att få fram statistik på vad andra chefer tjänar.

Ett utmärkt sätt att hitta statistik över chefers löner, till exempel tekniska chefer i kommunerna, är Saco Lönesök, ett verktyg du som medlem redan har tillgång till. Där finns inte bara skolledarlöner som vårt förbund samlar in, utan även andra Sacoförbunds lönestatistik.

Det enklaste sättet att hitta statistik över tekniska chefslöner är att titta på den gemensamma chefslönestatistiken från Sacoförbundens löneenkäter. Den ligger under fliken Chefslöner i Saco Lönesök.

Du kan också hitta statistik över andra kommunala chefslöner under fliken Löner från arbetsgivare. Därutöver finns också lönestatistik från arbetsgivare i kommuner, stat och landsting för alla akademiker.

Allt fler medlemmar gör som du och jämför skolledarnas löner med andra chefers löner för att skaffa sig en bra bild av löneläget innan det är dags för det egna lönesamtalet.

Vill du diskutera vilket löneanspråk du bör ha (var inte för modest!) - kontakta gärna vår arbetsrättsliga jour så hjälper vi dig: jour@skolledarna.se

Fler nyheter

Vad händer om jag måste avbryta min semester?

2020-05-28

Vi har fått besked om att vi kanske måste avbryta semestern i sommaren. Vad gäller? Och blir man...

Kan jag återta min uppsägning?

2020-04-24

Jag har sagt upp mig men det var förhastat, kan jag återta uppsägningen?

GDPR och digital kommunikation

2020-04-03

Jag undrar vad som gäller för GDPR nu under Coronapandemin när vi använder digital kommunikation...