2018-02-08

Vad tjänar en förskolechef med fler än 30 anställda?

Jag har läst i Du och din lön och undrar om det går att se vad förskolechefer med fler än 30 anställda tjänar?

Tack för din högst aktuella fråga. Vår nya lönestatistik hittar du i Du och din lön 2018 som du precis läst, men all intressant lönestatistik ryms inte i den.

Därför har du som medlem också tillgång till vårt lönestatistikverktyg på webben som heter Saco Lönesök. Där kommer du åt förbundets senaste lönestatistik men också SKLs.

Du hittar även lönestatistik från andra Sacoförbund liksom chefslönestatistiken. Det finns alltså minst fyra skäl till att logga in på vår webb och titta närmare på Saco Lönesök.

För att hitta det du specifikt frågar om, gå in på Din lön och välj Lönestatistik på vår hemsida och fortsätt till Saco Lönesök.

I den vänstra spalten väljer du förskolechefer och i flikarna ovanför tabellen väljer du "Antal underställda" och vips så har du en tabell som visar att de högst betalda förskolecheferna med över 30 underställda tjänade mer än 50 000 kr/månad 2017 och medellönen var över 45 600 kr/månad.

Ju fler underställda desto högre lön.

Som du ser när du kommit så här långt kan du med ett klick byta presentation till exempel till "Antal år som chef" och se hur lönen ökar med ökad chefserfarenhet.

Vill du diskutera vilket löneanspråk du bör ha (var inte för modest!) – kontakta gärna vår rådgivning så hjälper vi dig: jour@skolledarna.se

Fler nyheter

Kan jag få hjälp med ett samboavtal?

2020-12-03

Jag har en fråga om juridisk rådgivning. Vet inte om förbundet kan hjälpa mig med det, det handla...

Vad kan jag göra för att få ett ansvarsavstånd i nivå med mitt uppdrag?

2020-11-06

Jag har skrivit på för rektorslönelyft – bra och viktigt initiativ! - och undrar nu vad jag själv...

Hur får jag överblick över min tjänstepension?

2020-09-25

Jag skulle vilja ha bättre överblick på min tjänstepension och skulle även behöva pensionsrådgivn...