2020-12-03

Kan jag få hjälp med ett samboavtal?

Jag har en fråga om juridisk rådgivning. Vet inte om förbundet kan hjälpa mig med det, det handlar inte om mitt jobb, utan är sak av privat natur. Min sambo och jag vill skriva testamente som reglerar att den som blir ensam kvar kan bo kvar i vår gemensamma bostad om någon av oss går bort. Finns det hjälp att få via min försäkring hos If, som jag har genom er?

Tack vare din fråga får vi tillfälle att berätta om en nyhet i våra försäkringar. I samarbete med If, kommer vi från 1 januari 2021 erbjuda alla yrkesaktiva medlemmar i förbundet juridisk hjälp. Det gäller även de medlemmar som själva har tecknat en gruppförsäkring hos If.

Efterfrågan på juridisk hjälp har ökat de senaste åren, samtidigt som det kan vara ett svårt område att förstå för många av oss.
Behovet att se över sin familjejuridiska situation och upprätta till exempel samboavtal, testamente eller äktenskapsförord ökar. En plötslig förändring i livet är känslomässigt påfrestande och även få oanade ekonomiska konsekvenser.
Många har nog tänkt att de borde se över sin juridiska situation, men det kan vara svårt att veta vart man ska vända sig.
För att sänka den tröskeln, kommer du som yrkesaktiv medlem eller om du har en personförsäkring hos If, nu att få tillgång till en juridisk tjänst bestående av:

  • en kostnadsfri digital behovsanalys i familjerätt
  • 20 minuters kostnadsfri rådgivning inom familjerätt och konsumenträtt
  • erbjudande om 20 procent rabatt på ytterligare juridisk rådgivning i familjerätt och konsumenträtt.

Tjänsten nås via www.if.se/skolledarna och från och med årsskiftet
Hoppas att det här kan vara till hjälp för dig!

Du vet väl också att vi erbjuder en hel rad av förmånliga försäkringar i samarbete med If?
Logga in på "Mina sidor", www.if.se/skolledarna för att få en överblick av dina nuvarande försäkringar, försäkringsbrev, betalningar och eventuella skador. Du kan även göra vissa ändringar i dina försäkringar och teckna nya försäkringar online.

Om du har fler frågor om våra medlemsförsäkringar i samarbete med If, kan du alltid mejla forsakringar@skolledarna.se eller kontakta vår rådgivning, antingen på telefon 08-567 06 250 eller e-posta radgivning@skolledarna.se. Glöm inte då att lämna ett telefonnummer där vi kan nå dig!

 

Fler nyheter

Får alla lärare och skolledare 2 000 kronor extra på junilönen?

2021-04-16

De två lärarfacken, Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet, har i och med tecknandet av det nya...

Lönesamtal

2021-02-25

Det var över två år sedan jag hade ett lönesamtal. Men visst har man rätt till det varje år, elle...

Kan jag få hjälp med ett samboavtal?

2020-12-03

Jag har en fråga om juridisk rådgivning. Vet inte om förbundet kan hjälpa mig med det, det handla...