Nr 2/17 2017-02-27

Nu ställer vi "löneministern" mot väggen

Det är tidig vår och året har börjat mycket bra. Vi har tagit ännu ett viktigt steg mot att uppfylla vår vision "Sveriges Skolledarförbund är det självklara valet för Sveriges viktigaste chefer" . Vi presenterade redan i början av januari vår unika lönestatistik. Den fick i år särskilt mycket uppmärksamhet när vi belyste det drastiskt minskade ansvarsavståndet mellan skolledare och lärare.

Under februari har lönefrågan kommit fram bra i media och vi har också hunnit uppvakta Friskolornas Riksförbund och Sveriges Kommuner och landsting i frågan.

Snart träffar vi Helene Hellmark Knutsson – ansvarig minister för lärarlönelyftet, för att ge henne vår syn på de bekymmersamma konsekvenserna som den statliga lönesatsningen gett på lönestrukturerna i förskola och skola.

Men vi har också hittat några goda exempel.

I februari delade vi ut Sveriges Skolledarförbunds lönetårta. Årets tårta gick till Upplands Väsby kommun där våra medlemmars löneutfall blev 9,2 procent 2016. Till en arbetsgivare som haft ett högt löneutfall för skolledare och en väl fungerande löneprocess.

Grattis Upplands Väsby kommun och de lärare och elever som sannolikt får behålla sina skolledare!

Vi har också fått stort genomslag på vår lansering av förbundets uppdaterade och förstärkta försäkringsutbud för skolledare.

Sveriges Skolledarförbund har det i särklass bästa försäkringsutbudet för skolledare. Det vet nu Sveriges skolledare och det ger effekt. I januari slog vi förbundsrekord med 100 nya medlemmar under en och samma månad! Glädjande nog ser det ut som att den positiva trenden håller i sig.

För att försäkra oss om att vi fortsätter att skickliggöra Sveriges Skolledare genom hela karriären, kommer vi under våren att än en gå ut med vår stora medlemsenkät.

Vi är den samlade rösten för alla skolledare i Sverige och det förpliktigar.

Vår röst är stark, vi är många och därför kan vi påverka.

Ditt svar på medlemsenkäten är därför mycket värdefullt för vårt fortsatta arbete.

Tre skäl till att bli medlem i förbundet

Besök www.skolledarna.se/medlemsförmåner för mer information om våra fördelaktiga gruppförsäkringar och medlemslån. Sprid gärna informationen till en skolledare du bryr dig om och som ännu inte är medlem.

Besök www.skolledarna.se/ för att ladda ner "Vår arbetsmiljö". Sprid gärna informationen till en skolledare du bryr dig om och som ännu inte är medlem.

Besök www.skolledarna.se/lön för att ladda ner den digitala versionen av "Du och din lön 2017". Sprid gärna informationen till en skolledare du bryr dig om och som ännu inte är medlem.

Fler nyheter

Välkomna, alla nya skolchefer och förskolerektorer!

2019-05-27

Sveriges Skolledarförbund får fler medlemmar och också vår medlemsnytta/service växer. Det är så...

Sveriges viktigaste chefer har en ledande profession

2019-04-17

Den 9 april tog Sveriges Skolledarförbund ett epokavgörande steg när kampanjen Sveriges viktigast...

Förskolecheferna gör oss ännu starkare

2019-03-19

Sveriges Skolledarförbund är det självklara valet för Sveriges alla chefer inom förskola och skol...

Vem har sagt att januari ska vara en tråkig månad?

2019-02-07

2019 blir ett spännande år för alla Sveriges skolledare. Vårt förbund har en viktig uppgift i att...

Vi nådde ut med våra (framtids)frågor

2018-12-03

2018 kan sammanfattas som det år då vi med framgång använde vår samlade röst för att nå lokala oc...