2020-02-06

Ikigai på er alla!

Har ni hört talas om det japanska begreppet ikigai? Det betyder ungefär "anledning att finnas till". Ikigai är ordet som får oss att vilja gå upp på morgonen. Det som ger våra liv syfte, mening och mål.

Vårt ikigai sammanfattas i vår verksamhetsplan. Vår vision är att samla alla skolledare - Sveriges viktigaste chefer genom att arbeta mot ett antal mål som alla syftar till att stärka skolledarna både i sin roll som anställd och i sin profession.

Under de första veckorna av 2020 har förbundet känt stort ikigai.

Vi har stärkt vår service och döpte därmed om vår jour till radgivning@skolledarna.se. Denna kanal tillsammans med skolchef@skolledarna.se är er röda matta in till våra kunniga förhandlare.

Ett annat viktigt mål är att erbjuda Sveriges skolledare de bästa försäkringarna. Det kan vi stolt konstatera att vi gör via vårt samarbete med If. Ett kvitto på det är den höga täckningsgraden på förbundets gruppförsäkringar.

Vi har också hunnit starta den stora avtalsrörelsen 2020. I början av januari lämnade vi tillsammans med våra kolleger inom AkademikerAlliansen över våra avtalsyrkanden, bland annat till stöd för ett längre och hållbart arbetsliv, lyfte vi denna gång även rena chefsyrkanden såsom att tillsvidareanställningar för chefer ska vara normen inom sektorn.

Tillsammans med detta nummer av Skolledaren följer årets upplaga av Du och din lön. Det är mycket glädjande att skolledare i vårt förbund nådde upp till en genomsnittlig löneutveckling på 4,3 procent. Vi är fortfarande långt ifrån mållönen för skolledare, men 4,3 procent är ett viktigt steg. Våra medlemmar omfattas av ett annat löneavtal än lärarna - en framgångsfaktor för vårt förbund!

#ledandeprofession fortsätter med ytterligare några stopp före finalen på Nordiska Skolledarkongressen den 17-18 mars i Göteborg

Och skulle någon mot förmodan inte ha hittat sin ikigai innan dess, så är den svår att missa under de två fullspäckade dagarna, på den största och bästa mötesplatsen för kompetensutveckling, nätverkande och ren och skär glädje.

PS Nämnde jag att Sveriges Skolledarförbund ligger på andra plats av samtliga Sacoförbund när det gäller ökning av antalet yrkesverksamma medlemmar 2019.

Ett viktigt kvitto på att ni behöver oss!

Fler nyheter

Nu lanserar vi #ansvarsavståndnu

2020-10-21

Skolledares löner är en fråga som vi prioriterat högt de senaste åren. Förutom att aktivt arbeta,...

Vi har lärt oss utnyttja digitaliseringen

2020-09-16

Sedan några år tillbaka representerar jag Akademikeralliansen i Arbetsmiljörådet, AMR. Det är en...

Våra motton är viktigare än någonsin

2020-05-26

Det har nu gått cirka 15 år sedan Sveriges Skolledarförbund slog fast devisen "Sveriges viktigast...

Ser vi ljuset i tunneln?

2020-04-01

Min plan var att skriva denna spalt på tåget hem från Nordiska Skolledarkongressen i Göteborg....

Ikigai på er alla!

2020-02-06

Har ni hört talas om det japanska begreppet ikigai? Det betyder ungefär "anledning att finnas...