2020-09-30

”Åh vad otroligt mycket merjobb coronan skapar!”

Maria Löfgren Nicolai Maria Löfgren Nicolai
Maria Löfgren Nicolai

Tisdag 29 september
Tillbaka efter en veckas semester som var ljuvlig möts jag av ett stilla kaos hos mina kollegor. Den digitala gymnasiemässan har skapat ett antal nya arbetsuppgifter som vi inte ens vetat om att vi skulle göra förrän nu, en vecka före mässans öppnande. Suck. Två av mina kollegor har lagt ner ett hästjobb på en produkt som är undermålig från start till slut, i alla fall utifrån våra behov. Vår digitala monter kommer inte ge några höga betyg, särskilt inte i jämförelse med gymnasieskolor som satsar mycket på marknadsföring. Vi får väl hoppas att elever väljer skola utifrån mun till mun och rekommendationer, inte snygga hemsidor.

Åh vad otroligt mycket merjobb corona skapar! Och då har vi bara börjat förberedelserna för våra digitala öppna hus...men men, vi lär oss hela tiden så kommer en ny pandemi är vi rustade...

Lärarna och eleverna är så tåliga och lojala, och vi kan nog inte nog berömma deras insatser, men nu får jag allt mer indikationer på att elever tappar i fart igen. Jag kan inte låta bli att fundera på varför just våra elever i de kommunala gymnasieskolorna i Göteborg ska behöva ha distansundervisning nästan hälften av sin undervisningstid. Hur kommer de att drabbas när de sedan söker in till högskolan? Kommer de att ha sämre förkunskaper – ja, ganska troligt. Kommer de att få ett lägre betygssnitt på grund av detta? Ja - ganska troligt det med, även om det inte visade sig under våren. Jag är i alla fall allvarligt oroad över att våra elever betalar ett högt pris, och den här gången bara för att de bor i en storstad och går i kommunal gymnasieskola. Och detta för att kollektivtrafiken ska fungera. En hel termin ska de ha det så här, minst. Vilka kompensatoriska insatser kan vi göra frågar politiken? En bra fråga som vi diskuterar intensivt just nu.

Fler nyheter

”Vilken vår det kommer att bli!”

2020-12-03

Idag ska jag skriva om något annat än corona, covid-19, smittspårning, vikarieproblem, handsprit...

När verkligheten överträffar dikten

2020-12-01

I helgen kom jag att tänka på valvakorna på teve. Inte de amerikanska, galna tillställningarna,...

Trots att jag försöker delegera arbetsuppgifter, så hamnar många ”ärenden” i mitt knä

2020-11-30

Måndag 23 november En ny vecka startar. Vi får se hur det går och hur många elever som är...