2020-10-20

Det är alltid lika intressant att se vilken världsbild eleverna har

Anders Ringård Anders Ringård
Anders Ringård

Måndag 12 oktober
Vilken härlig start på veckan - först frukost med personalen (som vanligt) och utsändning via Google Meet från rektorsexpeditionen till de tre klassrum där personalen sitter. Jag saknar våra gemensamma frukostar, men får lösa informationen på detta sätt i stället. Sedan möte med Förbundsstyrelsen (mycket trevligt) med avbrott på eftermiddagen för intervju från valberedningen för Sveriges Skolledarförbund. All teknik fungerar klanderfritt under dagen.
Det fysiska mötet är alltid trevligt, men i Coronatider måste vi använda vårt förnuft och förlita oss på tekniska lösningar. Kl. 16.00 träffar jag en lärarstudent som ska göra vfu på Lust & Lära under några kommande veckor. Jag tackar alltid ja till studenter som vill göra vfu – det kan vara blivande lärare på Lust & Lära...

Tisdag 13 oktober
Härlig start även idag – jag får ha en lektion i SO (geografi) med en 7:a. Eleverna får rita en världskarta på ett rent vitt papper. Det är alltid lika intressant att se vilken världsbild eleverna har. Sedan pratar vi om klimatzoner och repeterar begrepp eftersom klassen ska ha prov dagen efter. Jag var i kontakt med Arbetsförmedlingen angående en praktikant – vi får se om vi hittar en smidig lösning.

Onsdag 14 oktober
Jag brukar vara ledig på onsdagar, men eftersom flera ur personalen är lediga och några är förkylda vill jag vara på plats. Vi får en återkoppling under dagen från Akademiska sjukhuset angående en av våra elever som i vintras var med om en skoterolycka och fick en hjärnskada. Vi får en mycket bra och utförlig rapport angående vad eleven klarar av och vad vi ska tänka på i undervisningssituationerna. Jag hoppas att skadan läker på ett bra sätt så att eleven kommer tillbaka till sitt vanliga jag.

Torsdag 15 oktober
På grund av att flera ur personalen är frånvarande på grund av olika orsaker får jag undervisa även idag. Det är fantastiskt roligt att träffa eleverna i klassrummen och samtidigt undervisa. Jag är mycket tacksam över de kommentarer jag får från eleverna: "Det är roligt Anders att du är ute och undervisar", "Kan du komma oftare" med mera.
På eftermiddagen har vi konferens och personalen sitter i olika grupper och diskuterar Marcus Samuelssons bok: "Lärandets ordning och reda". Det är en mycket uppskattad bok hos personalen.

Fredag 16 oktober
Jag har någon lektion, genomför några samtal med elever och personal under förmiddagen. På eftermiddagen genomför vi ett digitalt möte under ledning av Lena Linnerborg där vi lämnar synpunkter inför ett remissvar. Ett mycket spännande och intressant samtal. Vi sitter på olika ställen i Sverige och kan lämna våra kommentarer direkt som sedan Lena sammanställer.
En härlig vecka är till ända.

Fler nyheter

”Vilken vår det kommer att bli!”

2020-12-03

Idag ska jag skriva om något annat än corona, covid-19, smittspårning, vikarieproblem, handsprit...

När verkligheten överträffar dikten

2020-12-01

I helgen kom jag att tänka på valvakorna på teve. Inte de amerikanska, galna tillställningarna,...

Trots att jag försöker delegera arbetsuppgifter, så hamnar många ”ärenden” i mitt knä

2020-11-30

Måndag 23 november En ny vecka startar. Vi får se hur det går och hur många elever som är...