2020-09-22

”Eleverna får beröm och vi berättar om vår pandemiplan, våra digitala lösningar, att eleverna som är närvarande i skolan är friska”.

Anders Ringård Anders Ringård
Anders Ringård

Måndag 14 september
Jag är ledig.

Tisdag 15 september
Tillbaka på jobbet och "verkligheten". Vi har två ur personalen som är sjuka med lindriga förkylningssymptom. Jag pratar med dem och de meddelar: "Vore det ett vanligt läsår så skulle vi komma och jobba, men för säkerhets skull stannar vi hemma". "Det är bra, svarar jag".
Under dagen genomför jag två möten på distans med vårdnadshavare – det blir mycket effektiva möten. På kvällen har vi bjudit in elever och vårdnadshavare i två klasser till gymnasieinformation. Vi använder en stor samlingssal på Kulturhuset, så att alla känner sig trygga och sitter utspridda i salen.

Onsdag 16 september
Det är flera elever som är sjuka/frånvarande på grund av "höstförkylning". Undervisningen fungerar mycket bra. Det är några vårdnadshavare som hör av sig och undrar över våra digitala lösningar via Google. Jag meddelar dem att alla elever kan följa sina ämnen/moment även när de är sjuka/hemma. Jag lotsar dem vidare i våra plattformar och de tackar så mycket för informationen.

Torsdag 17 september
Vi har planerat att ha en "ledningsförmiddag", men vi beslutar att genomföra mötet digitalt på eftermiddagen så att min biträdande rektor och jag kan vara fysiskt på plats. Jag har en lektion i en 9:a – det är alltid roligt att få träffa eleverna och höra av dem hur det fungerar.
Jag genomför ett möte med en av våra modersmålslärare som undrar när hen kan hitta en tid under veckan för att undervisa eleverna i deras språk – jag hittar en schemaposition som passar både för läraren och eleverna. Det känns bra!

Jag blir uppringd av en person från Regeringskansliet som vill veta hur våra särskoleintegrerade elever klarar sin skolgång. Det är mycket intressant att få redovisa hur min härliga personal möter dessa elever och berätta om de framsteg de gör.

Fredag 18 september
Min biträdande rektor, fyra elever och jag blir intervjuade av en person från Skolinspektionen angående hur vår skola har hanterat verksamheten under coronapandemin. Eleverna får beröm och vi berättar om vår pandemiplan, våra digitala lösningar, att eleverna som är närvarande i skolan är friska. Andra läsår brukar det alltid vara elever som är i skolan som både hostar och nyser, men nu är vårdnadshavarna mycket duktiga att hålla sina ungdomar hemma. Skolinspektionen ska sammanställa de utvalda skolornas berättelser i en rapport. Efter samtalet åker jag ut i skogen med lunch till de elever i år 9 som genomför en fem timmars vandring. Jag tycker att det är viktigt att eleverna genomför en gemensam aktivitet under hösten – både för att "trimma ihop" klassen och att man har något att prata om under läsåret. Det är en klass som går varje fredag under augusti och september. Solen skiner och alla elever (nästan) är glada...

En vecka går fort.

Fler nyheter

Elever, personal och vårdnadshavare litar på mig som skolledare. Jag är otroligt tacksam

2021-06-14

Måndag 7 juni Läsårets sista dagbok ska skrivas. Några dagar kvar tillsammans med elever och...

Sista brevet ...

2021-06-09

Så var utsparken avklarad. Med god planering och många som hjälper till fungerar det, trots att d...

Det är nog bra om ni kommer ner

2021-06-08

Måndag 31 maj En mycket annorlunda arbetsvecka. Min kära hustru och jag är på plats hos vår äldst...