<

2021-02-22

Fjärrundervisning med undantag

Måndag 15 februari
Årskurs 9 har fjärrundervisning (med vissa undantag). Jag blev mycket varm i hjärtat när några elever kom till mig under fredagen vecka 6 och ville prata med mig: "Får vi vara på skolan nästa vecka Anders när det är fjärrundervisning? Vi får ingenting gjort när vi är hemma". Dessa elever har jag skapat en bärande relation med under deras tid på skolan. Vi har haft kontakt under helgen och jag meddelade vårdnadshavarna att det var ok. Eleverna kom och tackade för mitt beslut – det värmer.

Jag går med på en morgonträff med en 8:a på skolan för att prata om alla människors lika värde – vissa elever tror ibland att vissa är mer värda... Jag deltar på ett digitalt möte med en kommun i Hälsingland för att prata om löneöversyn 2021. Jag är mycket tydlig och påpekar vikten av "ansvarsavstånd" och det fackförbund som också har skolledare anslutna "hänger på" och håller med i mina argument. På eftermiddagen är jag med på ett uvs, utvecklingssamtal, på grund av att handledaren vill ha lite extra "tyngd" i informationen angående vikten av att göra sitt bästa i skolan. Elev och vårdnadshavare håller med.

Tisdag 16 februari
Skolchefen och jag hänger på låset på Ica klockan 7 och hämtar semlor till all personal – det blev mycket uppskattat.

Dagen börjar med en lektion i historia, repetition av 1920 - och 1930-talet. De duktiga eleverna ska ha ett prov på torsdag. Resten av dagen sitter jag och skolchefen och sammanställer utskicken till de blivande 120 eleverna i år 7 till läsåret 2021/2022. Det är alltid roligt att höra från vårdnadshavarna vilka positiva reaktioner det blir därhemma när antagningsbrevet kommer. Det är en härlig känsla att bygga vidare på.

På kvällen står jag och delar ut matlådor till vårdnadshavare och /eller elever i år 9 så att de har något att äta när de har undervisning hemifrån. Var går gränsen i rektors uppdrag? Javisst kan jag delegera, men det är också ett ypperligt tillfälle att få en pratstund med vårdnadshavare hur de tycker att vi sköter skolan och undervisningen under coronapandemin.

Onsdag 17 februari
Jag är ledig. Det blir en hel del skidåkning – härligt!

Torsdag 18 februari
Min telefon går varm hela dagen. Många vårdnadshavare hör av sig och undrar varför de inte har fått något antagningsbesked till sina barn som ska börja år 7 till hösten. Jag meddelar att Skolinspektionen bestämt att det är anmälningsdatum som gäller som antagningsregel och har man ställt sitt/sina barn i kö sent är det många barn som står före i kön. Vårdnadshavarna förstår.

Jag hinner med några samtal med medlemmar i Region Södra Norrland som undrar inför löneöversynen. Dagen avslutas med utdelande av matlådor och trevliga samtal med elever och vårdnadshavare.

Fredag 19 februari
Vi har en tradition på skolan – "Pyjamasdag". De elever och personal som önskar får gärna komma till skolan i pyjamas eller pyjamasliknande klädsel. Den här dagen är mycket uppskattad av eleverna. Det är inget tvång utan frivilligt. I år kör vi tre fredagar med pyjamasdag på grund av att vi har en årskurs hemma varje vecka.

På förmiddagen deltar jag i ett digitalt möte med arbetsgivare i en kommun i Södra Norrland angående hur de vill genomföra löneöversynen 2021. Givetvis är jag tydlig med "ansvarsavstånd" och arbetsgivaren lovar att "titta på det". Jag ser fram mot uppföljningen.

Jag har ett möte med vårdnadshavare och en elev i år 7 som tycker att det är "lite jobbigt" i några ämnen. Jag lyssnar och ger familjen i uppgift att prata under helgen och höra av sig till mig på söndag så att jag vet hur vi ska stötta elev och vårdnadshavare framåt. Jag avslutar dagen med att ringa till några vårdnadshavare som gärna vill ha "veckoavstämning" angående barnens skolgång.

En vecka går väldigt fort.

Fler nyheter

Fjärrundervisning med undantag

2021-02-22

Måndag 15 februari Årskurs 9 har fjärrundervisning (med vissa undantag). Jag blev mycket varm i...

Det finns för mycket grynnor och skär just nu men det är ljusare och ljusare

2021-02-18

Onsdag 17 februari  Och sportlov. Idag snöar det igen, det snöade hela natten och bara fortsätter...

Det är mycket viktigt att ge tydlig information

2021-02-17

Måndag 8 februari Årskurs 7 har fjärrundervisning och årskurs 8 och 9 har närundervisning på...