2020-10-21

Med andra ögon

Torbjörn Hanö Torbjörn Hanö
Torbjörn Hanö

Nu är det slutet på andra dagen med filmare som ska göra filmer för att ersätta vår gymnasiemässa och våra öppna hus. Vi kan ju, av kända skäl, inte ha öppna hus med uppemot tusen besökare nu.
Jag har bokat två hela dagar för att visa dem runt och för att vara problemlösare om något hänger upp sig. Det har i stort sett löpt helt enligt plan, och som smort. Filmteamet är väldigt professionella. Och våra elever ... ja, vad ska man säga om dem när superlativen inte räcker till?
De är så proffsiga de också, talar välformulerat och sakligt om sin skola. Vi vill ju inte att någon årskurs nio-elev väljer vår skola när de skulle lyckats bättre på en annan skola. Och glädjen går det inte att ta miste på, de trivs verkligen med att gå i skolan.
Jag tar mig sällan tid att gå runt i verksamheten bara för att kolla vad som är på gång, det är något jag verkligen borde ändra på. När någon annan går runt och ställer nyfikna frågor kommer svar som jag troligen inte skulle få som rektor. Eller så ställer jag fel frågor.
I vilket fall som helt så är det intressant, ögonöppnande och rent ut sagt skitkul att gå runt på min egen skola och prata med folk. Tänk att det skulle till ett virus för att jag skulle fatta det på riktigt!

Fler nyheter

”Vilken vår det kommer att bli!”

2020-12-03

Idag ska jag skriva om något annat än corona, covid-19, smittspårning, vikarieproblem, handsprit...

När verkligheten överträffar dikten

2020-12-01

I helgen kom jag att tänka på valvakorna på teve. Inte de amerikanska, galna tillställningarna,...

Trots att jag försöker delegera arbetsuppgifter, så hamnar många ”ärenden” i mitt knä

2020-11-30

Måndag 23 november En ny vecka startar. Vi får se hur det går och hur många elever som är...