2020-09-16

Ny vecka med nya möjligheter

Anders Ringård Anders Ringård
Anders Ringård

Måndag 7 september
Som vanligt äter vi frukost på skolan som en start på veckan, men vi har informerat personalen att sprida ut sig i olika rum. Min biträdande rektor och jag kör en gemensam information mellan 8.15-8.30 till all personal via Google Meet. Tänk vad bra det fungerar. Det finns ju inget som slår det fysiska mötet, men under rådande omständigheter fungerar digitala lösningar mycket bra.
Vi har sju i personalen som är hemma på grund av förkylning. En av dem har varit och testat sig och väntar på svar - det kan ta upp till 10 dagar innan de får svar, meddelade sjukhuset. Vi får se hur lång tid det tar. Personen i fråga får inte komma till arbetsplatsen innan jag har fått provsvaret.
Det jag kan fundera över är: när kommer det att återgå till det "normala" och vad blir "normalt" i fortsättningen?
Dagen fortlöper med olika arbetsuppgifter, bland annat med att två elever inte uppför sig enligt "förväntningarna". Vi löser det tillsammans med vårdnadshavarna efter kontakt med dem.

Tisdag 8 september
Idag är sex ur personalen frånvarande. Vilken härlig arbetsplats vi har eftersom de som är friska och på plats gärna ställer upp och vikarierar på de få lektioner som våra duktiga vikarier inte hinner med.
Jag fortsätter med att vara ute så mycket som möjligt för att lära känna våra nya sjuor. Jag ser att det är någon/några elever frånvarande i många klasser. Vårdnadshavarna är duktiga att hålla sina ungdomar hemma vid minsta sjukdomssymptom - några elever i år 9 som redan har varit frånvarande en vecka är oroliga att de inte ska "hinna med" allt och få ett bra betyg.
Jag lugnar dem och säger att vi skall ordna det. Vi gör en första avstämning vid höstlovet vecka 44.

Onsdag 9 september
Förbundsstyrelsemöte i Sveriges Skolledarförbund - det är alltid lika roligt att träffa kamraterna, även om det är digitalt. Det finns inget som slår det fysiska mötet, men under rådande coronapandemi så måste vi lösa våra möten på smidigaste sätt.
På eftermiddagen kommer vår nya förvaltningschef i Barn- och utbildningsförvaltningen i Bollnäs på besök till Lust & Lära. För- och grundskolechefen följer också med. Det blir ett mycket trevligt besök. De är mycket intresserade av hur Lust & Lära arbetar och vad vi gör, eftersom våra elever uppnår så höga meritvärden.
Vi förklarar att vi alla på Lust & Lära har ett mycket stort engagemang och personalen arbetar mycket målmedvetet med: "Min elev - mitt ansvar"
Torsdag 10 september
Idag är det enbart tre i personalen som är frånvarande. Den lärare som väntade på provsvar meddelar att provsvaret var negativt. Tänk att något negativt kan vara så positivt!

Fredag 11 september
Jag är ledig och vi åker för att fira min hustru som fyller år i helgen.
Positiv grundinställning
Anders Ringård

Fler nyheter

”Vilken vår det kommer att bli!”

2020-12-03

Idag ska jag skriva om något annat än corona, covid-19, smittspårning, vikarieproblem, handsprit...

När verkligheten överträffar dikten

2020-12-01

I helgen kom jag att tänka på valvakorna på teve. Inte de amerikanska, galna tillställningarna,...

Trots att jag försöker delegera arbetsuppgifter, så hamnar många ”ärenden” i mitt knä

2020-11-30

Måndag 23 november En ny vecka startar. Vi får se hur det går och hur många elever som är...