2020-10-13

”Premiär för Måndagspeppen – positiv energi till alla klasser”

Anders Ringård Anders Ringård
Anders Ringård

Måndag 5 oktober
Vi startar som vanligt med frukost tillsammans med personalen. Vi har alltid under tidigare år suttit tillsammans i ett rum och avnjutit frukosten, men nu sitter personalen utspridda i olika rum men är uppkopplade så att vi i skolledningen kan gå ut med information via Google Meet, kvar över åtta.Det gäller att förhålla sig till tekniken och med rådande coronarestriktioner är detta det bästa vi kan göra.

Klockan 9.30-9.35 är det premiär för "Måndagspeppen" – biträdande rektor och undertecknad sänder via rektorsexpeditionen ut till alla klasser på deras morgonsamling. Vi skickar ut positiv energi och några kom ihåg till alla klasser.

När jag senare under dagen träffar eleverna så tycker de att det var roligt med "Måndagspeppen". Jag kommer att fortsätta med detta ungefär var tredje vecka.

Jag träffar två personer som ska göra praktik på vår skola. De har för avsikt att studera till lärare och vill se hur skolan idag i allmänhet och Lust & Lära i synnerhet fungerar. Vi är restriktiva med besök i skolan, men efter att fått bekräftat att de är friska så ger jag klartecken. Vi behöver fler människor som vill jobba i skolan och då är det bra att få praktisera först.

Tisdag 6 oktober
Jag genomför några lektioner under dagen. Jag sitter både enskilt med någon elev och har undervisning med en klass – det är fantastiskt roligt.

På eftermiddagen ett samtal med en medlem i Sveriges Skolledarförbund. Medlemmen behöver vägledning i ett ärende med arbetsgivaren – jag hoppas att mina förslag leder till en bra lösning.

Under coronapandemin blir man/jag kallad/inbjuden till många digitala möten, men det är svårt att hinna med alla dessa möten när man samtidigt jobbar heltid som skolledare. Det är bra att det skickas mötesanteckningar som man/jag kan läsa senare.

Onsdag 7 oktober
Jag är ledig och tillbringar dagen tillsammans med min motorsåg i skogen.

Torsdag 8 oktober
Ledningsgruppen har planerat att ha ett möte på förmiddagen, men vi bestämmer att avboka. Vi genomför vårt ledningsmöte nästa torsdag istället. Det blir istället "en vanlig dag på jobbet" – vilket innebär någon lektion, ett antal samtal med både elever och personal. Dagen går otroligt fort.

På konferenstiden på eftermiddagen går jag runt till de olika grupperna som personalen sitter i – de skriver in prognoser på eleverna hur de ligger till i respektive ämne. Dessa prognoser publicerar vi så att vårdnadshavarna direkt kan se ungdomarnas kunskapsutveckling. Vid funderingar kan de direkt konversera med undervisande lärare. Det är mycket uppskattat av vårdnadshavarna.

Fredag den 9 oktober
Jag är ledig och min kära hustru och jag åker för att uppvakta vårt barnbarn som fyller 2 år!

Tiden går fort när man har roligt.

 

Fler nyheter

”Vilken vår det kommer att bli!”

2020-12-03

Idag ska jag skriva om något annat än corona, covid-19, smittspårning, vikarieproblem, handsprit...

När verkligheten överträffar dikten

2020-12-01

I helgen kom jag att tänka på valvakorna på teve. Inte de amerikanska, galna tillställningarna,...

Trots att jag försöker delegera arbetsuppgifter, så hamnar många ”ärenden” i mitt knä

2020-11-30

Måndag 23 november En ny vecka startar. Vi får se hur det går och hur många elever som är...