2020-09-11

Så var det min tur!

Torbjörn Hanö Torbjörn Hanö
Torbjörn Hanö

Söndag kväll; har jag inte lite ont i halsen? Normalt sett hade jag tänkt att det är en förkylning. Så icke nu! Corona-varning!
Ja, jag vet att man inte ska gå till jobbet när man är sjuk i vanliga fall heller, men lite snuva har inte varit något problem tidigare. Men nu kände jag att det nog var lite värre än så. Och jag kan inte gå till jobb och vara rosslig och snuvig, jag måste ju föregå med gott exempel.
Så jag beställde tid för att min fru skulle kunna hämta ett självtest. Fyra dagars väntetid! Lite frustrerande när man ska testa sig inom 72 timmar för att testet ska vara tillförlitligt.
Får då ett sms från sagda fru att man börjat med drive in-testning även i Lund. Snabbt in på 1177.se och bokar av hämtningen av test, och bokar om till drive in samma eftermiddag.
När jag kommer till drive in-platsen är det kö till ... ingenting. Där fanns ingen som testade. Vi var några som fick en trevlig pratstund på distans, bland annat träffade jag en lärare jag jobbat ihop med i Malmö, det var trevligt att stå och prata en stund. Men testning blev det inget av.
Det visade sig att regionen hade rört ihop det lite grand, och sådant kan ju hända. (Jag ringde regionen och blev vidarekopplad i flera steg tills en kvinna sa "Hur fick du tag i mitt nummer?". Jag förklarade att jag blivit vidarekopplad, och hon var sedan mycket trevlig och förklarade och beklagade att det blivit någon slags informationsmiss.)
Tisdag förmiddag har jag ny tid för testning. Nu är de på plats, och jag får det lilla testkitet. Ett litet rör att spotta i (det var inte så lätt att pricka rätt i det, kan jag tala om), en liten flaska med saltlösning att skölja näsan med, och en lång topz att sticka in i munnen och ner i svalget och sedan in i näsan.
Det står i instruktionerna att om man känner en kräkreflex så har man hamnat rätt med testpinnen. Jag hittade definitivt rätt! "Lite obehagligt" säger en del att det är. Då har de inte provat att göra det! Det är gräsligt räligt!
Om testet är positivt blir man uppringd av en sjuksköterska, om det är negativt får man ett sms.
Klockan 00.04 vaknade jag av att det plingade i telefonen. Jag kunde somna om i förvissningen om att jag inte har covid-19, eller SARS-CoV-2 som det tydligen också kallas. Det är inte bara kära barn som har många namn.

Fler nyheter

”Vilken vår det kommer att bli!”

2020-12-03

Idag ska jag skriva om något annat än corona, covid-19, smittspårning, vikarieproblem, handsprit...

När verkligheten överträffar dikten

2020-12-01

I helgen kom jag att tänka på valvakorna på teve. Inte de amerikanska, galna tillställningarna,...

Trots att jag försöker delegera arbetsuppgifter, så hamnar många ”ärenden” i mitt knä

2020-11-30

Måndag 23 november En ny vecka startar. Vi får se hur det går och hur många elever som är...