2020-12-03

”Vilken vår det kommer att bli!”

Maria Löfgren Nicolai Maria Löfgren Nicolai
Maria Löfgren Nicolai

Idag ska jag skriva om något annat än corona, covid-19, smittspårning, vikarieproblem, handsprit och trånga klassrum. Jag är innerligt trött på allt just nu och tänker drömma mig framåt i tiden, till våren.
I vår kommer jag och min familj att träffas ofta, vi kommer kramas och sitta nära varandra, och njuta av att vi kan. I skolan är klassrummen fyllda av elever och lärare och ingen bär munskydd eller visir. Inte heller backar någon när man närmar sig utan det känns alldeles normalt att stå bredvid, inom en armsbredd . Våra fina pensionerade lärare kommer in lite då och då, vi dricker kaffe och pratar en stund innan de går och undervisar och lärarna som är borta är nöjda för de vet att de lektioner som genomförs blir bra, och att de kan komma tillbaka och ta vid där pensionären slutade. Eleverna är glada för de får träffa varandra och sina lärare, och det är hur lätt som helst att ställa frågor och få hjälp i klassrummet. Det blir ljusare och ljusare ute och i maj åker jag och min man på en resa söderut, genom Europa. Ett öppet Europa. Vi bilar, stannar på små mysiga pensionat längs vägen, och når slutmålet - ett bad i Medelhavet.
Man måste tänka framåt, hur tungt det än känns i nuläget. Jag är evigt tacksam att faktiskt få gå till jobbet, och få ett socialt sammanhang, för det behöver jag. Mörkret lägger sig utanför mitt fönster medan jag skriver detta, men jag hittade en gammal adventsstake i malm som är väldigt fin, och trots att den har något elektriskt fel så den bara lyser väldigt svagt så gör den mig glad. Snart är det jul, och sen är det vår. Och vilken vår det ska bli, jag känner det på mig att den här våren kommer bli den bästa på väldigt länge!

Fler nyheter

Ny vecka – nytt år – ny dagbok

2021-01-12

Måndag 4 januari Ny vecka – nytt år – ny dagbok. Nu får vi se vad 2021 har att erbjuda. Jag börja...

Det gäller att inte ge upp och jag tjatar om positiv grundinställning

2020-12-19

Måndag 14 december Måndag morgon startar med att tre av mina förstelärare träffar all personal i...

Varför lägger vi inte ned nationella proven helt och hållet på högstadiet?

2020-12-15

Skolverket beslutar att ställa in de flesta nationella proven under våren. Motiveringen är att...